6 september: Dana wederom ere-kampioen in Ambt-Delden!

Afgelopen zaterdag kregen we met het ere-kampioenschap van Dana een geweldige afsluiting van de jaarlijkse premiekeuring van de fokvereniging Twente. Voor het tweede jaar op rij werd onze Dana van Stepelo door de jury aangewezen als beste pony van de gehele keuring en versloeg ze alle andere kampioenen!

In de 50-jarige historie van de Twentse Shetland Pony’s is Dana pas de vijfde merrie die twee keer achter elkaar ere-kampioen wordt. Dus mogen we best trots zijn op dit bijzondere resultaat! Alleen Odelia van de Belschuur, Belinda van stal Grintenbos, Gipsy King van stal Brammelo en Noraly van stal Langelo gingen haar voor.

Dana van Stepelo ere-kampioen Twente 2017

Dana van Stepelo ere-kampioen Twente 2017

 

We waren met zes pony’s afgereisd naar Ambt-Delden. Dana’s hengstveulen Lukather van Stepelo werd vierde in zijn rubriek en kreeg een veulenpremie, het veelbelovende jaarling Kennedy van Stepelo kreeg wel haar enterpremie, maar vonden we pas op de enigszins teleurstellende vijfde plaats in haar rubriek terug. Geheel volgens verwachting ontving de tweejarige Juliana van Stepelo (met haar prachtige papier!) een mooie twenterpremie. Onze schimmel Guusje kreeg een tweede premie en dat gold ook voor de door ons uit Duitsland terug ge├»mporteerde Edina van Stepelo. Voor Guusje was dat geheel volgens verwachting en terecht, maar voor Edina hadden we op niets minder dan een eerste premie gerekend. De beide juryleden hadden echter een andere mening en die hebben we dan maar geaccepteerd.

Binnenkort hopen we u hier meer foto’s te laten zien die Arianne Dijkstra gemaakt heeft van onze pony’s op de premiekeuring in Ambt-Delden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *