Momenteel hebben wij een drietal jonge merries en drie jonge hengsten in opfok:

 

Hengsten:

 

Jagger van Stepelo was gelijk als veulen al een parmantige verschijning met veel rasadel. Zijn moeder Dana behaalde al vier eerste premies op rij en werd in 2016 algemeen- en erekampioen op de premiekeuring te Ambt-Delden. In 2017 herhaalde ze dat laatste kunststukje. Met No Fear, Zico, Edmund en Libero-W als vaderdieren op haar papier is zij zonder meer interessant en gedegen gefokt. Mick laten we daarom ook maar eens lopen om te kijken hoe hij zich de komende jaren ontwikkeld. In het najaar van 2017 kregen wij bericht dat er droes was geconstateerd in de koppel jonge hengsten waar Jagger tussen liep. Daarom hebben we besloten hem niet aan te bieden op de hengstenkeuring. Jagger moet nog maar een jaartje wachten. Hij is een mooi gelijnde hengst geworden, met erg veel behang. Wellicht brengen we hem eind 2018 naar de hengstenkeuring.

 

 

 

Yohnsson

Enkele jaren geleden kocht Bettina Lykke Bojsen uit Denemarken bij ons de merrie Ynske van Stepelo (Edmund  x  Pandora van Stepelo KR.PREF.). In december 2016 kochten wij het hengstveulen uit Ynske van haar terug. Deze “Bonnes Yohnsson T Time” is een best ontwikkeld en sterk gebouwd hengstveulen dat over krachtige bewegingen beschikt. Wij zijn ook naar zijn ontwikkeling de komende jaren zeer benieuwd.

 

 

Lukather (naar Steve Lukather, gitarist van de band TOTO) is het tweede veulen van onze Dana en uit de eerste jaargang van Genie van de Boskant. Zowel aan vaders- als moederszijde dus interessant vinden wij. Vanaf dag één liet hij zich al gelden, met jongensstreken, een parmantige en zeer zelfverzekerde houding en met een zekere slimheid. Kortom: een mooie kerel. Maar eens kijken hoe hij er over twee jaar uit ziet.

 

 

 

Merries:

 

Omdat we Goedele niet door haar eigen vader wilden laten dekken, keken we uit naar een andere hengst voor haar. Ons oog viel op Da Vincie-H van de Wechterholt, de prachtige hengst met o.a. Libero en Lord Gloom in zijn afstamming. Een half jaar voor de geboorte van Koningin van Stepelo werd Da Vincie Nationaal Kampioen! Koningin is een parmantig veulen met het hele fijne karakter uit haar moederlijn.

Op de jubileummanifestatie van het NSPS in Ermelo liep ze als jaarling in een grote rubriek op een mooie tweede plaats. Een week later vonden de juryleden op de premiekeuring in Gendringen echter dat ze niet premiewaardig bevonden kon worden. Wij vinden onze Koningin een mooie pony en zijn ervan overtuigd dat we de komende jaren nog veel plezier met haar gaan beleven.

 

 

Kennedy van Stepelo is een volle zus van Koningin’s moeder Goedele. Zij is ons laatste veulen van Amigo van de Garderenshof en daarmee een bijzondere. Ze is fraai gelijnd, staat op een stel beste benen en lijkt een belofte voor de toekomst te zijn.

 

 

Loïs Lane heeft een heel beroerde start in haar leven gehad. Al na vier weken stierf haar moeder Parodie vrij plotseling aan hartfalen. Loïs Lane is daarom met kunstmelk opgevoed, maar dat heeft ze bijzonder goed doorstaan. Ze maakt het nu prima. Met deze bijzondere start, haar mooie afstamming en als laatste dochter van Parodie heeft ze een bijzonder plaatsje in ons hart.

 

Door te “klikken” op de blauw gekleurde naam van de pony ziet u alle informatie over ondermeer zijn/haar afstamming.