Momenteel hebben wij een viertal jonge merries en twee jonge hengsten in opfok:

 

Hengsten:

Yohnsson

Enkele jaren geleden kocht Bettina Lykke Bojsen uit Denemarken bij ons de merrie Ynske van Stepelo (Edmund  x  Pandora van Stepelo KR.PREF.). In december 2016 kochten wij het hengstveulen uit Ynske van haar terug. Deze “Bonnes Yohnsson T Time” is een best ontwikkeld en sterk gebouwd hengstveulen dat over krachtige bewegingen beschikt.

Onlangs hebben we Yohnsson opgehaald van de hengstenweide langs de Waal bij Gendt. Hij heeft zich best gehouden en is een echte kerel geworden met zeer sterk ontwikkelde benen en gewrichten. Hij heeft een echt fraai hoofd met een mooie breedte tussen de ogen. Zijn bewegingen zijn zowel in stap als draf sterk, met veel kracht en afdruk. We hebben besloten hem aan te melden voor de hengstenkeuring in december en zijn benieuwd naar wat de juryleden van hem gaan vinden.

 

 

Lukather (naar Steve Lukather, gitarist van de band TOTO) is het tweede veulen van onze Dana en uit de eerste jaargang van Genie van de Boskant. Zowel aan vaders- als moederszijde dus interessant vinden wij. Vanaf dag één liet hij zich al gelden, met jongensstreken, een parmantige en zeer zelfverzekerde houding en met een zekere slimheid. Kortom: een mooie kerel. Maar eens kijken hoe hij er over twee jaar uit ziet.

 

 

 

Merries:

 

Omdat we Goedele niet door haar eigen vader wilden laten dekken, keken we uit naar een andere hengst voor haar. Ons oog viel op Da Vincie-H van de Wechterholt, de prachtige hengst met o.a. Libero en Lord Gloom in zijn afstamming. Een half jaar voor de geboorte van Koningin van Stepelo werd Da Vincie Nationaal Kampioen! Koningin is een parmantig veulen met het hele fijne karakter uit haar moederlijn.

Op de jubileummanifestatie van het NSPS in Ermelo liep ze als jaarling in een grote rubriek op een mooie tweede plaats. Een week later vonden de juryleden op de premiekeuring in Gendringen echter dat ze niet premiewaardig bevonden kon worden. Wij vinden onze Koningin een mooie pony en zijn ervan overtuigd dat we de komende jaren nog veel plezier met haar gaan beleven.

Dat is voor een groot deel al gelukt in de zomer van 2018 tijdens de Internationale Shetland Pony Show in Herning (Denemarken). Koningin won daar haar rubriek tweejarige zwarten in de middenmaat. Later dat weekend voegde ze daar ook nog het jeugdkampioenschap, het kampioenschap van de merries en het algemeen kampioenschap zwart midden maat aan toe! Een geweldige prestatie: Europees kampioen midden maat. En dat voor een tweejarige merrie! Alle andere zwarten, volwassen merries en goedgekeurde dekhengsten incluis, hadden het nakijken. Een prachtig compliment ontvingen we van de internationale juryleden, die over onze Koningin zeiden: “She really looks like a Marshwood pony”.

 

Koningin van Stepelo

Koningin van Stepelo

 

 

Kennedy van Stepelo is een volle zus van Koningin’s moeder Goedele. Zij is ons laatste veulen van Amigo van de Garderenshof en daarmee een bijzondere. Ze is fraai gelijnd, staat op een stel beste benen en lijkt een belofte voor de toekomst te zijn.

Ook Kennedy ging mee naar de ISPC-show in Herning Denemarken en deed het daar zelfs nog beter dan onze Koningin! Na eerst alle pony’s in de grote maat verslagen te hebben, werd ze algemeen Europees kampioen: Supreme Champion! Met telkens wisselende internationale juryleden die haar beoordeelden, bleef ze maar winnen. Een geweldige belevenis!

Ereronde met Kennedy van Stepelo (foto: Bettina)

Ereronde met Kennedy van Stepelo (foto: Bettina)

 

 

Loïs Lane heeft een heel beroerde start in haar leven gehad. Al na vier weken stierf haar moeder Parodie vrij plotseling aan hartfalen. Loïs Lane is daarom met kunstmelk opgevoed, maar dat heeft ze bijzonder goed doorstaan. Ze maakt het nu prima. Met deze bijzondere start, haar mooie afstamming en als laatste dochter van Parodie heeft ze een bijzonder plaatsje in ons hart.

 

 

Lisa is een aparte verschijning in onze weilanden. Met haar werkelijk schitterende ‘haflinger-kleur’ valt zij meteen op. Wij kochten haar in het voorjaar van 2018 als jaarling. Eigenlijk omdat we willen proberen een mooie bruine pony te fokken. En in de combinatie vos met zwart zou dat moeten kunnen. Wij denken (hoewel dat wetenschappelijk niet vastgesteld is) dat voor een mooie bruine kleur, met zwarte manen en staart, de combinatie met een vos die witte staart en manen heeft, de beste optie is. In een aantal mooi gekleurde bruine pony’s vinden we namelijk die combinatie in de ouders terug. Daarom willen we eens kijken hoe de fokkerij van Lisa in combinatie met zwarte hengsten gaat uitpakken. Een gericht experiment om onze visie met betrekking tot de kleurfokkerij in de praktijk te toetsen. Daarbij is Lisa gewoon een erg mooi jaarling, goed gebouwd, gezegend met een prachtige haardos en met heel erg goede bewegingen!

 

Door te “klikken” op de blauw gekleurde naam van de pony ziet u alle informatie over ondermeer zijn/haar afstamming.