De afgelopen maanden hebben we drie keuringen bezocht met onze pony’s. Over de onverwachte geweldige resultaten in Denemarken is genoeg gezegd en geschreven. In Nederland hebben daarna onze pony’s op de beide premiekeuring in Gendringen en Ambt-Delden ook hele mooie resultaten laten zien.

Als je met negen pony’s de keuringsbaan in gaat en je komt terug met twee kopplaatsen, vier keer een tweede plek en één keer een derde, dan mag je van heel mooie uitslagen spreken. Dat stemt ons dan ook meer dan tevreden. Het enige wat we anders gehoopt en ook verwacht hadden was de primering van Edina. De jury heeft haar goede ras, hardheid en kwaliteit in beenwerk toch anders beoordeeld dan wij thuis in de wei doen. Het zij zo. Wij kijken dagelijks met veel plezier naar haar, en die eerste premie zal ze dan gewoon volgend jaar wel krijgen!

Ondertussen werpen we onze blik al vast vooruit naar de Nationale Kampioenschappen in Lunteren en de Hengstenkeuringen in Mariënheem. Aan beide evenementen nemen we verwachtingsvol en met veel plezier deel. We kijken er naar uit!