Omdat we niet alle fokproducten zelf kunnen houden, de weilanden zouden overbevolkt raken, verkopen we ook wel eens een veulen of een merrie. Hieronder is van een aantal te lezen hoe het verder met hun gaat en waar ze zijn gebleven.

Het jonge gezin Molenkamp (1963)

Amaretto in Finland (twee jaar oud)

Amaretto van Stepelo (Turbo Magic van Kastanjehof x Sabatini van Stepelo)

Amaretto werd in het najaar van 2007 samen met haar moeder Sabatini en met Sonnet verkocht naar mevrouw Lehtonen van de stoeterij Kotimaën in Finland. In 2009 werd ze uitgeroepen tot jeugdkampioene op de keuring in Laukaa. In september 2009 werd ze op de Nationale keuring in Mustiala bekroond met 43 punten (99799)!!!.Haar dochter Kotimaën Amaro (v. Victor van Stepelo) won in 2015 de grote nationale show in Vermo, waaraan vele ponyrassen deelnamen. Zie ook het filmpje:

Het jonge gezin Molenkamp (1963)

Amber van Stepelo

Amber van Stepelo (Turbo Magic van Kastanjehof x Verona van Stepelo)

Amber werd in het najaar van 2009 als tweejarige verkocht naar mevrouw Ackermann in Duitsland. Zij zal daar haar fokstal Vom Luetten Land versterken en met enige regelmaat op keuringen worden uitgebracht.

Het jonge gezin Molenkamp (1963)

Augustijn in het span

Augustijn van Stepelo (Turbo Magic van Kastanjehof x Pandora van Stepelo PREF.)

Met zijn mooie moederlijn en hele beste bewegingen hadden we Augustijn laten lopen voor de opfok. Toen hij echter twee jaar was bleek ons dat goedkeuring als dekhengst er niet in zou zitten. Maar met zijn soepele bewegingsvormen zou hij wellicht een goede gebruikspony kunnen worden. We verkochten hem aan Piet van der Zwaag die Augustijn beleerde en hem in zowel twee- als vierspan heeft lopen.
Overigens heeft hij in 2012 op de premiekeuring in Tolbert ook nog een keurige tweede premie ontvangen.
Op de foto zien we Augustijn linksvoor in het span tijdens een aangeklede buitenrit.

Het jonge gezin Molenkamp (1963)

Black Betty van Stepelo KR.

Black Betty van Stepelo KR. (Turbo Magic van Kastanjehof x Zonnetje van stal ‘t Kleine Ros KR.PREF.)

Black Betty was in 2008 het allerlaatste veulen van Zonnetje. Toch hebben we eind 2016 afscheid van haar genomen, omdat we twee mooie dochters en een veelbelovende kleindochter van haar hebben. Betty heeft haar geweldige lieve karakter meegenomen naar Maria Nielsen in Denemarken.

Het jonge gezin Molenkamp (1963)

Black Magic Woman van Stepelo

Black Magic Woman van Stepelo (Turbo Magic van Kastanjehof x Wieke van Stepelo)

BMW werd eind 2008 verkocht naar de familie Kipp in Duitsland. Zij hadden dat jaar zelf geen merrieveulens en wilden graag een veelbelovend veulen uit mooie bloedlijnen. Wij hadden toen drie merrieveulens, zodat er best eentje verkocht kon worden. In 2010 kwam ze even terug naar Nederland om op de keuring in Ambt-Delden een twenterpremie op te halen. Later dat jaar werd ze verkocht naar Zwitserland.

Het jonge gezin Molenkamp (1963)

Calypso van Stepelo

Calypso van Stepelo (Turbo Magic van Kastanjehof x Wieke van Stepelo)

Calypso werd in het najaar van 2010 verkocht naar Gerben Vruggink uit Vorden. Hij zocht een jeugdige aanvulling in zijn stal. Wij wensen hem met Calypso veel succes op de keuringen en in de fokkerij. In 2011 behaalde Calypso keurig haar twenterpremie met een derde plaats op de keuring van ‘De IJsselstreek”. In 2014 werd ze daar bekroond met een eerste premie!

Het jonge gezin Molenkamp (1963)

Candy van Stepelo

Candy van Stepelo (Turbo Magic van Kastanjehof x Ynske van Stepelo)

Candy (genoemd naar het prachtige nummer gezongen door Kate Pierson en Iggy Pop) werd in de zomer van 2011 verkocht naar de familie Bergs (stal ‘t Heufke) in Roggel. Ze behaalde gelijk bij haar eerste optreden op de Limburgse premiekeuring de kopplaats in haar rubriek! In 2014 werd ze verkocht naar de heer Bloss in Duitsland.

Het jonge gezin Molenkamp (1963)

Corsendonck van Stepelo Finland 2014

Corsendonck van Stepelo (Turbo Magic van Kastanjehof x Ylona van Jamsweide)

Samen met zijn moeder Ylona vertrok Corsendonck in het najaar van 2009 als veulen naar mevr. Lehtonen in Finland. Hij heeft daar ondertussen in Tanja Romo een nieuwe eigenaar gekregen. Zij kreeg Corsendonck in het voorjaar van 2014 goedgekeurd als dekhengst. In 2016 werd hij mede op basis van zijn goede resultaten in de gebruiksrubrieken BIS-2 op de show in Turku.

Het jonge gezin Molenkamp (1963)

Cuby van Stepelo

Cuby van Stepelo (Turbo Magic van Kastanjehof x Wodette van Stepelo)

Cuby (genoemd naar die blueszanger, bekend van “The Blizzards”) werd in november 2009 als kado gegeven aan petekind Lieke voor haar 21-ste verjaardag. Cuby is het laatste veulen dat Opa Molenkamp als fokker op zijn naam mocht schrijven en daarmee een speciaal kado. We hopen dat zij uit mag groeien tot een mooie fokmerrie voor stal LTD.

Op de premiekeuringen te Ambt-Delden in 2013 en 2014 behaalde Cuby een eerste premie. In 2014 werd Cuby’s veulen Hero LtD veulenkampioen in Ambt-Delden. Een mooi resultaat voor Lieke!

Het jonge gezin Molenkamp (1963)

Dolores van Stepelo

Dolores van Stepelo (Spartacus van Aruba x Ynske van Stepelo)

Dolores werd samen met Wieke in het najaar van 2013 verkocht naar stal Wirbelwindshettys mevrouw Anne Bezdicek in Duitsland. De beide Stepelo-merries moeten daar voor een impuls zorgen in haar jonge Shetland-fokkerij. Dolores is ondertussen doorverkocht in Duitsland en leeft nu op stal Coolstep van Oliver en Conny Stegert.

Het jonge gezin Molenkamp (1963)

Doortje van Stepelo

Doortje van Stepelo (Spartacus van Aruba x Wodette van Stepelo)

Doortje was een merrie met een geweldig karakter: nieuwsgierig, slim en attent. Ze heeft tot haar driejarige leeftijd bij ons gelopen. Op de premiekeuring te Ambt-Delden behaalde ze in 2013 een keurige tweede premie, waarbij ze direct achter de eerste premies mocht worden opgesteld. We hebben haar daarna verkocht naar de heer Herrmann in Duitsland, waar ze in de heuvels tussen de appelbomen loopt.

Het jonge gezin Molenkamp (1963)

Edina van Stepelo

Edina van Stepelo (Spartacus van Aruba x Wodette van Stepelo)

Edina was gelijk bij de geboorte een heel mooi veulen. Ze is eind 2011 naar Duitsland gegaan in de ruil met het schimmelveulen Zilver. Zij heeft daar een aantal jaren verbleven bij de familie Kipp van gestüt Hille-Neuenbaum in Hille. Op foto’s zagen we dat ze een hele mooie tweejarige merrie geworden is. In 2014 kwam ze al even terug naar Nederland voor de stamboekopname. Later dat jaar kreeg ze een eerste premie en behaalde een kopplaats in haar rubriek op de premiekeuring in Ambt-Delden. Daarna ging ze weer terug naar Duitsland. In het voorjaar van 2017 kwam ze weer naar haar geboortegrond.

Het jonge gezin Molenkamp (1963)

Elke van Stepelo

Elke van Stepelo (Scotsman van Bunswaard x Vera van de Mulder)

Elke werd al in 1992 als tweejarige merrie verkocht naar Zweden, waar ze een groot aantal jaren verbleef op de bekende Smevallens Stuteri van Jeanette Svenneskog. Ze behaalde daar mooie resultaten op diverse keuringen met een hoogste waardering van 42 punten (99888) en goud. In 2003 werd ze vanuit Zweden geëxporteerd naar Finland.

Het jonge gezin Molenkamp (1963)

Fanny van Stepelo

Fanny van Stepelo (Noir van de Nachtegaal x Parodie van Bunswaard)

Fanny werd als driejarige, nadat ze een eerste premie had behaald en op kop in haar rubriek liep op de premiekeuring in Delden, verkocht naar de heer Hermann/familie Straeb in Duitsland. Daar is ze Doortje van Stepelo tegengekomen,die twee jaar eerder naar dezelfde eigenaar was verhuisd.

Het jonge gezin Molenkamp (1963)

Furunäs van Stepelo

Furunäs van Stepelo (Junibackens Black Velvet x Wieke van Stepelo)

Furunäs vertrok als driejarige naar de heer Bloss in Duitsland. Deze had een jaar eerder Candy van Stepelo aangekocht en was daar zo tevreden over dat hij graag nog een Stepelo-merrie wilde.

Het jonge gezin Molenkamp (1963)

Gill, dochter van Gaike van Stepelo

Gaike van Stepelo (Rosson of Transy x Windi van Malang)

Gaike werd in 1998 verkocht naar Camilla Kjellman van Sandbackas Stuteri in Zweden. Met een score van 99798 behaalde ze een totaal van 42 punten en dus goud in de keuringsbaan. Ook haar nafok doet het goed met Sandbackas Gill (zie foto) en Sandbackas Gloria als exponent daarvan.

Het jonge gezin Molenkamp (1963)

Gallagher van Stepelo

Gallagher van Stepelo (Amigo van de Garderenshof x Parodie van Bunswaard)

Gallagher (genoemd naar bluesrock-legende Rory Gallagher) was wellicht ons mooiste veulen ooit. Hij ontwikkelde zich prima en met zijn apart fraaie afstamming waarin twee van de beste Marshwood moederlijnen (Justify en Black Chiffon) gecombineerd zijn, moest hij een gerede kans maken op de Nederlandse hengstenkeuring dachten wij. De jury besliste echter anders. Daarom werd Rory verkocht naar de heer Koch in Duitsland. Daar werd hij in januari 2016 wel goedgekeurd voor de dekdienst. Sindsdien is hij in eigendom bij Doreen Bauer en Peter Habermann in Sachsen.

Het jonge gezin Molenkamp (1963)

Henrik naar zijn nieuwe eigenaresse gebracht

Henrik van Stepelo (Charlottenlunds Winston x Black Betty van Stepelo)

Ons schatje van een hengstveulen Henrik is in de herfst van 2014 verhuisd naar Wiep en Martine uit Enschede. Ze zochten een lief speelkameraadje voor hun rijpony. Henrik werd met open armen ontvangen en heeft daar een heel goed nieuw tehuis gekregen.

Het jonge gezin Molenkamp (1963)

Jagger van Stepelo

Jagger van Stepelo (Amigo van de Garderenshof x Dana van Stepelo)

Jagger heeft een aantal jaren in opfok gelopen, maar werd uiteindelijk door ons zelf niet goed genoeg bevonden om in te schrijven voor de hengstenkeuring. Toch is hij een mooie kerel met goede bewegingen. Daarom zijn we blij dat we een plekje voor hem hebben kunnen vinden in de stallen van Tony Edwards in Horssen. Daar zal hij als ruin veel gebruikt worden. De kans is groot dat we hem de komende jaren op wedstrijden nog eens gaan tegen komen.

  Het jonge gezin Molenkamp (1963)

  Juliana van Stepelo

  Juliana van Stepelo (Newton van Geldersoord x Fanny van Stepelo)

  Juliana met haar schitterende afstamming werd verkocht aan Esther Bols die haar in eerste instantie als gezelschapspony voor het rijpaard van haar dochter wilde. Juliana was dragend dus krijgt ze ook nog een extra taak als fokmerrie en moeder.

  Het jonge gezin Molenkamp (1963)

  Knock Jujube

  Knock Jujube (Knock Fortune Seeker x Knock Juliette)

  Jujube werd door ons als jaarling uit Engeland gekocht van de gerenommeerde fokkerij van mevrouw Edwards. We hadden haar nooit gezien, ze werd gehaald puur op basis van haar schitterende afstamming: een vrijwel geheel Marshwood gefokte zwartbonte! Ze behaalde een eerste premie en we hebben vier jaar met haar gefokt: twee zwarte en twee zwartbonte veulens liet ze op stal Stepelo na. Ze werd verkocht naar Zweden, maar loopt ondertussen al weer enige jaren op Promisehill Shetland Pony Stud van Sarita Poikolainen in Finland. Ze wordt daar ingezet voor de fokkerij, maar ook voor het aangespannen gebruik.

  Het jonge gezin Molenkamp (1963)

  Lennox van Stepelo

  Lennox van Stepelo (Elegant van de Bloemhof x Goedele van Stepelo)

  Lennox ging in 2017 als veulen in de ruil met Edina van Stepelo, die naar ons terug kwam, naar Duitsland. Ze is een heel mooi gebouwd veulen met veel ras, waarvan we hoge verwachtingen hebben. Ze gaat het in Duitsland bij de familie Kipp ongetwijfeld goed doen.

  Het jonge gezin Molenkamp (1963)

  Morette van Stepelo

  Morette van Stepelo (Newton van Dorpzicht x Dorette van Stepelo)

  Morette werd in 2003 verkocht naar Zweden en is daar wellicht de best presterende Stepelo merrie in de keuringsbaan. Ze behaalde daar voor haar eigenaar Rebecka Svensson van Akaregarden Stuteri 42 punten (99888). Ook haar nakomelingen Elecktra en Juliette doen het erg goed in de Zweedse keuringsbaan. Helaas is Morette enkele jaren terug overleden.

  Het jonge gezin Molenkamp (1963)

  Nicolette van Stepelo

  Nicolette van Stepelo (On the Rocks of Marshwood x Dorette van Stepelo)

  Nicolette werd in 2000, toen Stal Stepelo verhuisde van Haaksbergen naar Neede en er ingekrompen moest worden, verkocht aan dhr. R. Mantingh in Nieuw-Scheemda. Nicolette heeft het op de premiekeuringen in Appingedam erg goed gedaan. Ze behaalde er een eerste premie en werd uitgeroepen tot kampioen in de middenmaat!

  Het jonge gezin Molenkamp (1963)

  Okke van Stepelo

  Okke van Stepelo (Garlando van Rozenburg x Leonie van de Mulder)

  Ook Okke verliet Stal Stepelo in 2000. Ze kwam uiteindelijk terecht bij M. Bogers jr. uit Alem, die in haar een uitstekende keuringspony en goede fokmerrie heeft. Okke groeide uit tot een eerste premie merrie. Ze behaalde diverse fraaie keuringsresultaten, waaronder het algemeen kampioenschap op de Boerendag in Rijsbergen in 2006. In het najaar van 2007 is ze verkocht naar Dalsgards Stuteri van de heer Lars Bertil Eliasson in Zweden.

  Het jonge gezin Molenkamp (1963)

  Omni Rose van Stepelo PREF.

  Omni Rose van Stepelo PREF. (Tyfoon vd Kozakkenhoeve x Highland Rose van Bunswaard)

  Omni Rose werd in 2004 verkocht aan F. Willems van stal ‘t Bogerdje in Helmond. Ze had in de keuringsbaan haar sporen al meer dan verdiend met meerdere eerste premies en het algemeen jeugdkampioenschap op de premiekeuring in Varsseveld. In Brabant blijft ze een goede fokmerrie. In 2006 werd ze hengstenmoeder doordat Victor van Stepelo werd goedgekeurd als stamboekhengst. Eind 2009 werd ze preferent door haar goede fokresultaten waaraan behalve Victor van Stepelo ook Session Rose van Stepelo heeft bijgedragen. Momenteel is ze al weer een aantal jaren in Duitsland bij de fokkerij van de heer Lehman.

  Het jonge gezin Molenkamp (1963)

  Particolare van Stepelo

  Particolare van Stepelo (Danny van het Stalletje x Knock Jujube)

  Particolare is het enige zwartbonte merrieveulen dat Knock Jujube ons bracht. Ze werd als driejarige verkocht aan G.J. Rensink in Enschede. Hij verkocht haar in 2005 naar Zweden, waar ze nu de fokkerij dient.

  Het jonge gezin Molenkamp (1963)

  Rosan van Stepelo

  Rosan van Stepelo (Libero W. vd Hertraksestraat x Kilby van Stepelo)

  Rosan werd als jaarling verkocht naar onze buurman J. Wentink. Hij besloot haar na enkele jaren te verkopen. Wij bemiddelden in de verkoop naar de familie Kipp van Shetlandgestüt “Hille-Neuenbaum” in Duitsland. Daar doet Rosan het erg goed. Ze werd “Staatspremie Stute” en uitgeroepen tot beste merrie van haar jaargang in geheel Duitsland!

  Eind 2008 werd Rosan hengstenmoeder door de goedkeuring van Mr. Ed (v. Edmund van de Brouwerij) in Duitsland. Ook haar dochter Rubina doet het erg goed op Duitse shows.

  Het jonge gezin Molenkamp (1963)

  Sabatini van Stepelo

  Sabatini van Stepelo (Libero W. vd Hertraksestraat x Nataly van Geldersoord)

  Onze kampioensmerrie Sabatini is eind 2007 verkocht, samen met haar merrieveulen Amaretto van Stepelo (v. Turbo Magic van Kastanjehof) naar mevr. Lehtonen in Finland. In januari, daags na de hengstenkeuring kwam een hele groep geïnteresseerde Finse fokkers naar de pony’s op Stal Stepelo kijken. Mevrouw Lehtonen, die destijds voorzitter van het Finse stamboek was, was gelijk helemaal weg van Sabatini en van Sonnet. Ze wilde beide merries kopen. In het najaar zijn we met haar overeen gekomen dat het drietal naar Finland zou verhuizen. Het gaat daar erg goed met onze dames.

  In het voorjaar van 2008 werd Sabatini algemeen kampioen (BIS) op een grote keuring in Finland Iets wat ze later dat jaar en ook in 2009 nog een aantal keren wist te bereiken!

  Eind 2008 werd Sabatini hengstenmoeder door de goedkeuring van Zappa van Stepelo (v. Napoleon van de Kortenhof) in Duitsland.

  In 2013 deed Sabatini opnieuw van zich spreken door de grote tweedaagse keuring in Mustiala te winnen. Ze werd er weer Best In Show (BIS). Ze is in Finland verhuisd en staat momenteel op stal bij de Usvaniityn fokkerij van mevrouw Marika Heikkilä.

  Het jonge gezin Molenkamp (1963)

  Sabatini kampioen in Finland

  Het jonge gezin Molenkamp (1963)

  Sabatini kampioen grote maat Saasveld

  Het jonge gezin Molenkamp (1963)

  Sabatini met haar fokker

  Het jonge gezin Molenkamp (1963)

  Selma van Stepelo

  Selma van Stepelo (Libero W. vd Hertraksestraat x Noëlle van de Römer)

  Selma was gelijk vanaf haar geboorte een blikvanger, vooral door haar uitbundige behang. Ze bleef ons echter te klein, zodat we besloten haar te verkopen. Robert Timmerije uit Neede werd haar nieuwe eigenaar. Selma behaalde een eerste premie en deed in 2006 succesvol mee aan de internationale keuring in Zweden. In 2009 werd Selma verkocht naar de heer M. Schreurs in Limburg en niet lang daarna naar stal ‘t Bogerdje uit Helmond. Hij behaalde in 2010 met Selma wederom een eerste premie.

  Het jonge gezin Molenkamp (1963)

  Session Rose van Stepelo

  Session Rose van Stepelo (Libero W. vd Hertraksestraat x Omni Rose v Stepelo)

  Session werd eind 2006 verkocht aan Marit uit Bennekom, die een goede Shetland Pony als maatje voor haar Haflinger zocht. Session wordt nu bereden en aangespannen en zal wellicht ook weer als fokmerrie ingezet worden.

  Het jonge gezin Molenkamp (1963)

  Sonnet van Stepelo

  Het jonge gezin Molenkamp (1963)

  Sonnet Best in Show Vermo

  Sonnet van Stepelo (Libero W. vd Hertraksestraat x Zonnetje v.stal ‘t Kleine Ros)

  Sonnet, de dame met het mooiste karakter in onze stal, verhuisde eind 2007 samen met driekwart-zus Sabatini en het veulen Amaretto naar mevrouw Lehtonen in Finland. Daar stal ze gelijk de harten van de familie. Ze werd binnen twee dagen compleet betuigd, wat nog maar eens haar hele fijne en actieve karakter bevestigd.

  Ondertussen mogen we Sonnet, door haar uitmuntende prestaties op de diverse keuringen waar ze aan deelnam, de best presterende Stepelo-merrie in het buitenland noemen. Ze is daarmee een heel mooi uithangbord voor onze fokkerij! zie ook de link Sukuposti.fi

  In het voorjaar van 2008 werd Sonnet kampioen op een grote keuring in Finland.

  Ze blijft het erg goed doen in Finland op de keuringen: In september 2009 op de grote Nationale show in Mustiala, waar gekeurd werd door de Schotse juryleden S. Strang en D. Dick van de Transy-stud, werd Sonnet kampioen van alle merries en BIS-II.

  In 2011 behaalde Sonnet haar absolute hoogtepunt in de keuringsbaan in Finland door de jaarlijkse grote Vermo Show te winnen. Van bijna 500 deelnemers uit verschillende ponyrassen werd zij algemeen kampioen, oftewel Best In Show (BIS) Zie ook de link: Vermo Pony Show

  Ze is ondertussen verhuisd in Finland naar Team Wilson en blijft het ook in 2013 goed doen. Op alle drie de keuringen waaraan ze deelnam werd ze kampioen van de merries, en één keer daarvan ook algemeen kampioen (BIS)! In 2015 werd ze BIS II op de grote Vermo Show en behaalde ze een kopplaats in haar rubriek op de internationale show in Finland.

  Het jonge gezin Molenkamp (1963)

  Tineke van Stepelo

  Het jonge gezin Molenkamp (1963)

  Tineke winnaar Perth Show

  Tineke van Stepelo (Olivier van de Amstelhof x Zonnetje van stal ‘t Kleine Ros)

  Ken Scott uit Schotland zag een drietal Stepelo merries op de internationale show in België in 2004 en werd gegrepen door het type, het behang en de goede bewegingen. Hij kwam bij ons in Neede langs en besloot Tineke te kopen. Zij werd zo in 2004 de allereerste Shetland pony die van het Europese vasteland geïmporteerd werd in het Verenigd Koninkrijk.

  In de jaren daarna loste Tineke haar belofte in door het erg goed te doen op shows. Ze behaalde meerdere ereplaatsen en bekroonde dit met het algemeen kampioenschap op 19 november 2006 tijdens de Young Stock Show van de National Pony Society in Schotland.
  In mei 2008 behaalde Tineke het Supreme Championship op een grote Mountain and Moorland Show in Schotland!

  Tineke blijft het prima doen: In 2011 werd ze tweemaal kampioen op verschillende keuringen in Schotland!! (op de Kirriemuir show en de Perth show)

  Het jonge gezin Molenkamp (1963)

  Victor van Stepelo

  Victor van Stepelo (Edmund vd Brouwerij PREF x Omni Rose van Stepelo PREF)

  Nadat Victor als S-8 hengst was goedgekeurd heeft hij drie jaar op huurbasis bij Stal Olwen van John Duteweert in Lettele doorgebracht. Daar bracht hij onder meer in 2010 de reserve-jeugdkampioen van de premiekeuring te Mariënheem: Beonin van Olwen.

  Daarna is hij in het najaar van 2009 verkocht naar mevrouw Lehtonen in Finland. In 2011 zijn de eerste veulens van hem in Finland geboren (voor nadere informatie zie de link: Sukuposti)
  Ondertussen staat Victor op de Pineriver’s Stud van mevrouw Hanna Laakeristo Finland.

  Het jonge gezin Molenkamp (1963)

  Wieke van Stepelo

  Wieke van Stepelo (Edmund van de Brouwerij x Sonnet van Stepelo)

  Wieke was altijd pontificaal aanwezig. Zij was de slimste pony uit onze koppel, stond altijd vooraan en was de baas. Zij deelde uit en bepaalde. Nadat ze Kroon was geworden met een eerste premie en een aantal goede veulens had gebracht besloten we haar toch te verkopen, omdat we graag met de jeugd verder willen. Wieke kreeg in het najaar van 2013, samen met Dolores, een prima nieuw adres in Duitsland bij Anne Bezdicek, waar ze hopelijk zal uitgroeien tot een stammoeder van de fokkerij “Wirbelwindshettys“. Ondertussen is ze in Duitsland verhuisd naar stal Vom Sipplhof.

  Het jonge gezin Molenkamp (1963)

  Ynske van Stepelo

  Ynske van Stepelo (Edmund vd Brouwerij PREF x Pandora van Stepelo KR.PREF.)

  Eind 2011 werden we gebeld door Marc de Baan, een Nederlandse boer in Denemarken die ook Shetlanders fokt. Hij zocht voor een goede Deense kennis een mooie fokmerrie. Deze Bettina Lykke Bojsen van stald BØNNE had Sonnet van Stepelo in Finland gezien en was zodanig onder de indruk dat ze ook graag een Stepelo-merrie zou willen hebben. We kwamen overeen om Ynske te verkopen. Zelf hadden we toen nog twee dochters van Ynske en haar volle zus Wodette met een dochter, zodat daarmee de bloedlijnen verankerd zouden blijven in onze fokkerij. In de jaren daarna hadden we wat pech met deze bloedlijn, vandaar dat we eind 2016 besloten het hengstveulen Bonnes Yohnsson T Time uit Ynske terug te kopen. We hopen dat hij zal uitgroeien tot een mooie dekhengst.

  Het jonge gezin Molenkamp (1963)

  Zappa van Stepelo

  Zappa van Stepelo (Napoleon van de Kortenhof x Sabatini van Stepelo)

  Omdat we voor een zwart hengstveulen uit Napoleon zelf geen toekomst zagen, hebben we Zappa als veulen verkocht naar de familie Kipp in Duitsland. Zappa heeft zich daar prima ontwikkeld en werd er eind 2008 goedgekeurd als dekhengst!

  Momenteel is hij verhuurd naar de Duitse stal Zucht Von Salza