Jeugd

Momenteel hebben wij vijf jonge merries en twee jonge hengsten in opfok:

Hengsten:

Nabuko Donosor (genoemd naar de hond van stripfiguur Urbanus) is het derde hengstveulen van onze Dana. Zijn vader is onze hengst Genie van de Boskant. Zowel aan vaders- als moederszijde dus interessant vinden wij. Nabuko was direct al een sterk hengstveulen. Hij heeft best ontwikkeld beenwerk, is lang gelijnd en mooi zwaar gebouwd. Hij loopt samen met jaargenoot Nazareth in de groep met jonge hengsten langs de Waal en als hij zich goed blijft houden brengen we hem eind dit jaar naar de hengstenkeuring.

Nazareth (genoemd naar de Schotse rockband) is onze enige nakomeling van Stef van de Mulder. Hij was direct na de geboorte al een opvallende verschijning in het weiland met zijn sterk bespierde lichaam en fraaie front. De moederlijn van zowel z’n vader als z’n moeder zijn predikaatrijk en voeren terug op de stammoeder Firientje van de Mulder (v. President of Marshwood) van onze oude buurman Ottink Toon. Nazareth loopt samen met jaargenoot Nabuko Donosor in de groep met jonge hengsten langs de Waal en als hij zich goed blijft houden brengen we hem eind dit jaar naar de hengstenkeuring.

Merries:

Malle Babbe is de enige vrouwelijke nakomeling die we van onze kampioensmerrie Dana hebben. Haar vader is onze plotseling overleden hengst Elegant van de Bloemhof. Malle Babbe is daarmee een blijvertje in onze fokkerij. Een fraaie afstamming, dito exterieur en een machtig behang. We zijn erg blij met haar en zien in haar een mooie toekomst.

Al jaren wilden we graag een schimmelmerrie fokken. Na vele pogingen en verre reizen, naar o.a. Denemarken, is het dan in 2019 eindelijk gelukt. Uit de bijzondere combinatie van onze schimmelmerrie Guusje van de Winterdijk en de fraai (deels Marshwood-) gefokte Noorse schimmelhengst Pinocchio werd Noblesse van Stepelo geboren. Zij zou hiermee zelfs fokzuiver schimmel kunnen zijn. Noblesse is een niet al te grote, maar fraaie en attente jonge dame. Met een zeer mooi hoofdje, een mooie voorhand en een actieve beweging, denken wij dat ze de komende jaren in combinatie met goede zwarte hengsten enkele fraaie schimmelveulens moet kunnen brengen. We zien die graag tegemoet!

Obladi van Stepelo is het eerste merrieveulen van onze Europees Kampioen Koningin van Stepelo. Van vader Genie hadden we tot dan toe alleen nog maar hengstveulens gevangen. Obladi lijkt een blijvertje met haar fraaie rastype, mooie hoofdje en ondeugende karakter.

Het jonge gezin Molenkamp (1963)

Ook van Jolene kregen we vorig jaar een merrieveulen van Genie. We noemden haar Oblada van Stepelo. Zij is een sterk gebouwd veulen met de hele mooie en makkelijke bewegingen van mama. We zijn erg benieuwd naar haar uitgroei.

Het jonge gezin Molenkamp (1963)

Moeder Janneke kochten we dragend. Ze bracht ons een mooi merrieveulen: Operette van Stepelo. Met papa Kazandro sluit haar bloedlijn mooi aan op die van onze Dana, en zo past ze prima in onze fokkerij. Ze is een vrolijke, nieuwsgierige en altijd speellustige jongedame.

Het jonge gezin Molenkamp (1963)