Jeugd

Momenteel hebben wij twee jonge merries en twee jonge hengsten in opfok:

Hengsten:

Nabuko Donosor (genoemd naar de hond van stripfiguur Urbanus) is het derde hengstveulen van onze Dana. Zijn vader is onze hengst Genie van de Boskant. Zowel aan vaders- als moederszijde dus interessant vinden wij. Nabuko was direct al een sterk hengstveulen. Hij heeft best ontwikkeld beenwerk, is lang gelijnd en mooi zwaar gebouwd. Hij loopt samen met jaargenoot Nazareth in de groep met jonge hengsten langs de Waal en als hij zich goed blijft houden brengen we hem naar de hengstenkeuring.

Het jonge gezin Molenkamp (1963)

Nabuko Donosor van Stepelo

 

Nazareth (genoemd naar de Schotse rockband) is onze enige nakomeling van Stef van de Mulder. Hij was direct na de geboorte al een opvallende verschijning in het weiland met zijn sterk bespierde lichaam en fraaie front. De moederlijn van zowel z’n vader als z’n moeder zijn predikaatrijk en voeren terug op de stammoeder Firientje van de Mulder (v. President of Marshwood) van onze oude buurman Ottink Toon. Nazareth loopt samen met jaargenoot Nabuko Donosor in de groep met jonge hengsten langs de Waal en als hij zich goed blijft houden brengen we hem naar de hengstenkeuring.

Het jonge gezin Molenkamp (1963)

Nazareth van Stepelo

 

Merries:

Malle Babbe is tot dusver de enige vrouwelijke nakomeling die we van onze kampioensmerrie Dana hebben. Haar vader is onze plotseling overleden hengst Elegant van de Bloemhof. Malle Babbe is daarmee een blijvertje in onze fokkerij. Een fraaie afstamming en dito exterieur. We zijn erg blij met haar en zien in haar een mooie toekomst. 

Het jonge gezin Molenkamp (1963)

Malle Babbe van Stepelo

 

Al jaren wilden we graag een schimmelmerrie fokken. Na vele pogingen en verre reizen, naar o.a. Denemarken, is het dan vorig jaar eindelijk gelukt. Uit de bijzondere combinatie van onze schimmelmerrie Guusje van de Winterdijk en de fraai (deels Marshwood-) gefokte Noorse schimmelhengst Pinocchio werd Noblesse van Stepelo geboren. Zij zou hiermee zelfs fokzuiver schimmel kunnen zijn. Noblesse is een niet al te grote, maar fraaie en attente jonge dame. Met een zeer mooi hoofdje, een mooie voorhand en een actieve beweging, denken wij dat ze de komende jaren in combinatie met goede zwarte hengsten enkele fraaie schimmelveulens moet kunnen brengen. We zien die graag tegemoet!

Het jonge gezin Molenkamp (1963)

Noblesse van Stepelo