Jeugd

Momenteel hebben wij een vijftal jonge merries en één jonge hengst in opfok:

Hengsten:

Lukather (naar Steve Lukather, gitarist van de band TOTO) is het tweede veulen van onze Dana en uit de eerste jaargang van Genie van de Boskant. Zowel aan vaders- als moederszijde dus interessant vinden wij. Vanaf dag één liet hij zich al gelden, met jongensstreken, een parmantige en zeer zelfverzekerde houding en met een zekere slimheid. Kortom: een mooie kerel. Hij houdt zich prima in de groep met jonge hengsten langs de Waal en als hij zich zo goed blijft ontwikkelen brengen we hem komende december naar de hengstenkeuring.

Het jonge gezin Molenkamp (1963)

Lukather van Stepelo

Merries:

Loïs Lane heeft een heel beroerde start in haar leven gehad. Al na vier weken stierf haar moeder Parodie vrij plotseling aan hartfalen. Loïs Lane is daarom met kunstmelk opgevoed, maar dat heeft ze bijzonder goed doorstaan. Met deze bijzondere start, haar mooie afstamming en als laatste dochter van Parodie heeft ze een bijzonder plaatsje in ons hart. Ze is daarbij ook nog eens een hele mooie jonge dame geworden, gezegend met een mooi pak behang dat ze geërfd heeft van haar moeder. In het weiland staat ze altijd met haar neus vooraan. Ze heeft gelijk door wat je van haar wilt en is erg nieuwsgierig. Een mooi karakter derhalve.

Het jonge gezin Molenkamp (1963)

Loïs Lane van Stepelo

Lisa is een aparte verschijning in onze weilanden. Met haar werkelijk schitterende ‘haflinger-kleur’ valt zij meteen op. Wij kochten haar in het voorjaar van 2018 als jaarling. Eigenlijk omdat we willen proberen een mooie bruine pony te fokken. En in de combinatie vos met zwart zou dat moeten kunnen. Wij denken (hoewel dat wetenschappelijk niet vastgesteld is) dat voor een mooie bruine kleur, met zwarte manen en staart, de combinatie met een vos die witte staart en manen heeft de beste optie is. In een aantal mooi gekleurde bruine pony’s vinden we namelijk die combinatie in de ouders terug. Daarom willen we eens kijken hoe de fokkerij van Lisa in combinatie met zwarte hengsten gaat uitpakken. Een gericht experiment om onze visie met betrekking tot de kleurfokkerij in de praktijk te toetsen. Daarbij is Lisa gewoon een erg mooi jaarling, goed gebouwd, gezegend met een prachtige haardos en met heel erg goede bewegingen!

Het jonge gezin Molenkamp (1963)

Lisa van de Wortel

Malle Babbe (Dana van Stepelo x Elegant van de Bloemhof)

 

Mamma Mia (Juliana van Stepelo x Elegant van de Bloemhof)

 

Maxima (Jolene van Stepelo x Genie van de Boskant)

 

 

Door te “klikken” op de blauw gekleurde naam van de pony ziet u alle informatie over ondermeer zijn/haar afstamming.