Wat een weekend, afgelopen week in Herning (Denemarken). Met onze beide tweejarigen Kennedy en Koningin afgereisd om een mooi weekend te beleven met vele ponyvrienden uit binnen- en buitenland. Komen we terug met twee kampioensmerries!

Koningin werd algemeen kampioen bij de zwarten in de middenmaat (en versloeg dus ook alle volwassen merries, hengsten en ruinen in de middenmaat!)

Kennedy bereikte hetzelfde in de grote maat, maar werd later ook nog gekroond tot overall supreme champion! De beste pony van allemaal: Europees kampioen!

Met een auto vol sjerpen, erelinten, oorkondes en vele prachtige cadeau’s reden we maandag weer terug naar huis.

Daar wachtte een volgende verassing, want de buurt had ons huis versierd en ‘s avonds was het een drukte van belang met vele mensen die een borrel kwamen drinken op onze kampioenen! Een dag later stond ook de regionale krant TC Tubantia op de stoep voor een interview. Nu, een paar dagen later is de roze wolk afgedreven en staan we weer met onze beide voetjes op de grond. Maar wat een geweldige belevenis!

Stiekum dachten we de afgelopen dagen ook nog een paar keer even terug aan ons eerste Europese Kampioenschap, precies 30 jaar geleden, met onze hengst Lord Gloom in Parijs.

Shetland.nl

Kennedy en Koningin met de behaalde prijzen

Shetland.nl

Kennedy van Stepelo

Shetland.nl

Koningin van Stepelo

Shetland.nl

De Nederlandse deelnemers

Shetland.nl

even genieten…